HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Mustig viltgryta

Mustig viltgryta

Härlig gryta på hjortgrytbitar, hjortsalsiccia, stekfläsk och rödvin.

Portioner: 8 portioner Tid: 2-3 timmar
  • 800g hjortgrytbitar från Viltbilen
  • 300g hjortsalsiccia från Viltbilen
  • 300g rökt sidfläsk
  • 2,5 dl vatten
  • 1,5 st köttbuljongtärning
  • 2dl rödvin
  • 2dl creme fraiche (ej lätt)
  • 2dl vispgrädde
  • 1,5 msk kinesisk soja
  • 20st enbär (hela)
  • 4st lagerblad
  • Svartpeppar

Gör så här

Koka upp vatten, buljongtärning, rödvin och kinesisk soja i en gryta. Lägg i grytbitarna och kryddorna. Låt småkoka under lock en halvtimme (eller upp till 2 tim om du har tid). Tärna salsiccia och sidfläsket och bryn i en stekpanna. Häll salsiccia, sidfläsket och stekfettet i grytan. Häll också i creme fraiche och koka upp. Servera med tex ris. Klart!