HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Lasagne på hjortsalsiccia

Lasagne på hjortsalsiccia

Lasagne på vår fantastiska hjortsalsiccia

Portioner: 4-6 Tid: 45 min

 

Ingredienser

• 1-2 paket hjortsalsiccia (300-600g)

• 1 stor gul lök

• 2 vitlöksklyftor

• 400 g krossade tomater

• 1,5 msk tomatpuré

• 2 grönsaksbuljongtärningar

• Kryddor: Salt, peppar, paprika, persilja efter tycke och smak

• 10-12 lasagneplattor

 

Bechamelsås:

• 50 g smör

• 2,5 msk vetemjöl

• 5 dl mjölk

• 1/2 tsk salt

• 2 krm vitpeppar

• 2,5 dl riven parmesan

Gör så här

  • 1. Sätt ugnen på 225°C
  • 2. Skala och hacka lök och vitlök.
  • 3. Ta ut köttet ur hjortsalsiccian och fräs lök och färs i olja i en stekpanna
  • 4. Addera tomatpuré och persilje- och paprikakrydda. Fräs under omrörning.
  • 5. Tillsätt krossade tomater och buljongtärning. Låt såsen puttra ihop några minuter på låg värme.
  • 6. Smält smöret i en annan kastrull och tillsätt mjölet under omrörning. 7. Blanda i mjölken (inte för kall) lite i taget medan du rör om.
  • 7. Blanda i mjölken (inte för kall) lite i taget medan du rör om.
  • 8. Stäng av värmen och blanda i 2/3 av parmesanosten. Smaka av med salt & peppar.
  • 9. Ta fram en ugnsform eller plåt. Ringla lite olja i botten på formen.
  • 10. Bred ett lager bechamelsås i botten, lägg sen ut lasagneplattor, sen ett lager hjortsalsicciasås och fortsätt så. Börja och avsluta med bechamelsås. Plattorna kan brytas så att de passar formen.
  • 11. Strö över resten av osten och gratinera i mitten av ugnen ca 30 min.
  • 12. Servera med en enkel och fräsch sallad.
  Smaklig måltid!