Oavsett om du satsar på en saftig köttbit, grillad korv eller en vegetarisk favorit så lyfter rätt tillbehör hela din grillmåltid. Här har vi samlat nãgra klassiker som sätter smak på sommarens grillmiddagar.
Från en krämig, hemgjord bearnaisesås till en fräsch coleslaw, en smart twist på potatissalladen, padrónes och missa inte majjobean, vår favorit när bea möter majonnäs!
Man får köpa färdig bearnaisesås, men det är gott att slå sin egen (och inte alls så svårt som man kan tro). En bea är som godast att servera direkt, så gör den strax innan servering.
Blanda gärna kålsorter. Tycker man att vitkål är aningen grovt så testa att använda spetskål, eller sommarkål när det är säsong.
Det bästa av två världar – en majonnäs med smak av bearnaise. Mycket gott till grillat!
Majjobea
Vinägerreduktion
Potatissalladen som passar till det mesta. Gott till grillat, korv eller i tunnbrödsrullen.
Potatissallad
Vinegrette
Portioner/mängd: 4-6 port
Tips: Även gott att smaksätta med en nypa cayennepeppar.
Portioner/mängd: 4-6 port
Tips: Testa att hyvla ner mer knapriga kålsorter, frukter och grönsaker. Blomkål, broccoli och äpple är några goda förslag. Använd gärna en mandolin. Hacka ner några jalapeños för extra smak och hetta.
Portioner/mängd: 4 port
Portioner/mängd: 4-6 port
Tips: Perfekt om man har kokt potatis över i kylen.