Välkommen till en lättlagad lasagne med älgfärs, fetaost, svarta oliver och oregano.
Tips: Gör gärna dubbel sats i långpanna och frys in.
Portioner: 4 portioner
Tid: Under 45 min
Recept
Du behöver
500 g älgfärs
400 g krossade tomater
3 dl riven ost
2.5 dl mjölk
2.5 dl creme fraiche
150 g vitost/fetaost
10 svarta oliver utan kärna
1 st gul lök
3 klyfta vitlök
1 msk tomatpuré
2 st buljongtärning
3 tsk torkad oregano
9-10 lasagneplattor
salt & peppar
smör till stekning
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs lök och färs i olja i en stekpanna med höga kanter eller gjutjärnsgryta.
Lägg i tomatpurè, oregano och fräs under omrörning.
Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och soja. Låt såsen puttra ihop några minuter. Blanda ner crème fraiche, mjölk och puttra några minuter till.
Stäng av värmen och blanda ner hälften av osten. Smaka av med salt & peppar.
Smöra en ugnsform.
Grovhacka oliver och smula ner fetaost.
Varva lasagneplattor, smulad fetaost, oliver och sås.
Plattorna kan man bryta så att de passar just er form. Börja och avsluta med ett lager färssås. Strö över resten av osten och gratinera i mitten av ugnen i 30 min.