HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Viltburgare med klyftpotatis, majonäs & grillad paprikaröra

Viltburgare med klyftpotatis, majonäs & grillad paprikaröra

Utforska smakerna av skogen med vårt recept på viltburgare serverade med gyllene klyftpotatis. Perfekt för både vardag och helg. Denna rätt kombinerar våra saftiga viltburgare, fräscha grönsaker och en härligt krämig dressing och kompletteras med hemlagad majonnäs och en grillad paprikaröra för extra smakdimension.

Goda tillbehör: majonnäs, grillad paprikaröra, karamelliserad lök.

Produkt: Viltburgare 3kg Portioner: 4 port

Recept – Viltburgare

Du behöver
  • 4 st Gläntans viltburgare
  • 4 st hamburgerbröd
  • 2 st tomater, skivad
  • 8 salladsblad

Recept – Klyftpotatis

Du behöver
  • 600 g klyftpotatis
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt

Recept – Hamburgerdressing

Du behöver
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl chilisås
  • 0,5 dl hackad inlagd gurka/bostongurka
  • 0,5 dl creme fraiche
  • Salt & peppar

Recept – Majonnäs

Du behöver
  • 1 st äggula
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl rapsolja
  • salt & peppar

Recept – Grillad paprikaröra

Du behöver
  • 2 röda paprikor
  • 1-2 rödlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 msk, olja
  • 1 chili, spansk peppar
  • 1 tsk rökig paprikakrydda
  • 1 knippe persilja
  • salt & peppar

Viltburgare

  • Tänd grillen
  • Gör rent grillgaller, det är enklast att göra rent när det är varmt.
  • Pensla burgaren med olja och krydda med salt och peppar.
  • Grilla hamburgaren någon minut på vardera sida. Lägg bröden på gallret så att de blir varma och får lite skorpa.
  • Montera ihop burgaren med dressing, sallad, tomat och servera med klyftpotatis.

Klyftpotatis

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Skär potatisen i klyftor. Sprid ut på en plåt och blanda med olja och salt.
  • Rosta i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.

Hamburgerdressing

  • Rör ihop allt, smaka av med salt och peppar.
  • Ställ i kylen.

Majonnäs

  • Ta fram alla ingredienser så att de har samma temperatur, då är det mindre risk att den skär sig.
  • Vispa eller mixa ihop äggula med vinäger.
  • Häll ner oljan, först droppvis sen i en tunn stråle. Vispa/mixa hela tiden.
Smaka av med salt och peppar.
Tips: Om majonnäsen blir för tjock eller skär sig, späd med lite vatten och vispa. Goda smaksättare: Sriracha, citron, vitlök, tryffelolja, färska örter

Grillad paprikaröra

  • Sätt ugnen på 180°C
  • Skala och skiva ner rödlök och vitlök. Skölj och skiva ner paprika och spansk peppar. 
Vill man ha en mild röra så ta inte med chilins kärnor och innerväggar.
  • Lägg allt i en ugnsform. Ringla över olja, paprikakrydda, salt & peppar.
  • Sätt in formen i ugnen, ca 30 minuter. Ta ut formen och mixa samman allt tillsammans med persilja.
  • Smaka av med salt och peppar.