HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Pastasallad på grillrester

Pastasallad på grillrester

Grillrester över från kvällen innan passar perfekt att blanda ner i en pastasallad. Snabblagad lunch eller middag. Variera grönsaker efter vad som finns hemma. 
Passar även bra om ni har pasta över i kylskåpet.

Goda tillbehör: gott att riva ner ost från gårdagens ostbricka.

Produkt: Grillåda 2,3kg Portioner: 4 port Tid: Under 45 min

Recept – Pastasallad

Du behöver
  • 2 hamburgare
  • 2 chorizo
  • 400 g pasta
  • 1 salladshuvud
  • 2 päron
  • blandat grönt: rödlök, tomater, gurka, morötter
  • 4 skivor gårdagens bröd
  • 1 knippe färska örter, t. ex bladpersilja
  • olja
  • salt & peppar

Recept – Dressing

Du behöver
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk vinäger
  • 1 skvätt citronjuice
  • salt & peppar

Pastasallad

  1. Koka pastan al dente, häll på lite olivolja och låt svalna.
  2. Ringla olja över brödet, strö över torkade eller färska örter. Stek bröden i en panna eller i ugnen i 200°C till de fått fin färg. Låt svalna och bryt i bitar.
  3. Blanda olivolja, vinäger och dijonsenap till dressingen. Vänd ned crème fraiche och smaka av med citron, salt och peppar.
  4. Skölj och skiva frukt och grönsaker.
  5. Blanda pasta, grönsaker, päron, bröd och dressing i en stor bunke.
  6. Skiva ner burgare, korv och stek i olja i en stekpanna.
  7. Lägg upp allt på ett stor fat och servera.