Det är trevligt att servera maten i olika stationer i en pokébowl med pinnar, men det går även fint att använda tallrik och bestick.
Produkt: Hjortlåda 5kg - 15% rabatt - Kort datum
Portioner: 4 port
Recept – Marinerad hjortfilé
Du behöver
600 g hjortfilé
0.5 dl japansk soja
0.5 dl hoisin
1-2 msk sesamolja
2 msk neutral solja till stekning
Recept – Grönsaker
Du behöver
1 gurka
2 morötter
4 salladsblad
1 rödlök
2 avokado
2 nävar groddar
3 msk risvinäger
1 msk sesamolja
Recept – Srirachamajo
Du behöver
1 dl majonnäs
1-2 tsk sriracha
Marinerad hjortfilé
Skär hjortfilé i tunna skivor, lägg i en bunke.
Blanda soja, hoisin och sesamolja i en kastrull. Värm under omrörning. Häll hälften av marinaden över hjortfilén och låt marinera 20 minuter, finns det tid så står den gärna längre.
Förbered tillbehören. Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wok. Stek hjortfilén i omgångar.
Smaka av med salt & peppar.
Serveras i djupa skålar tillsammans med ris, grönsaker, srirachamajjo och rostade sesamfrön. Ringla över resten av hoisinsåsen och lite flingsalt innan servering. Servera med pinnar.
Grönsaker
Skär gurka och morot i långa remsor. Använd en skalare eller osthyvel.
Blanda risvinäger, sesamolja och socker i en skål. Rör så att det löser upp sig. Lägg ner morot och gurka och blanda runt så att det tar smak. Skiva upp avokado. Skala och skär rödlök i tunna skivor.
Srirachamajo
Blanda samman och smaka av med sriracha salt och peppar.