HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Hjortsbiffar med timjansmör och potatispuré

Hjortsbiffar med timjansmör och potatispuré

Jättegott och enkelt recept, men ändå lyxigt!

Tid: Under 45 min

Recept – Hjortbiffar

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 3 msk smör
  • 600 g hjortfärs
  • 1 ägg
  • 2 tsk mejram
  • 1tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl grädde

Recept – Timjansmör

Du behöver

  • 100 gram smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök (finriven)
  • 1 krm salt
  • timjan efter smak

Recept – Potatispuré

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2-2,5 dl mjölk
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk smör
  • salt

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop ingredienserna till timjansmöret och ställ i kylen.
  3. Skala potatisen för potatispuren och koka den mjuk tillsammans med vitlöksklyftan.
  4. Skala och finhacka löken till biffarna. Fräs den mjuk i 1/3 av smöret i en stekpanna och låt svalna.
  5. Blanda färsen med lök, ägg, mejram, salt och peppar. Rör ner grädden lite i taget tills färsen är ganska lös och smidig.
  6. Forma 8 biffar. Bryn biffarna på båda sidor i resten av smöret i en stekpanna.
  7. Lägg i en ugnssäker form och ställ i ugnen ca 10-15 min.
  8. Under tiden gör du klart potatispurén.
  9. Häll av den kokta potatisen och pressa i en potatispress. Värm mjölken. Blanda potatis, mjölk, creme fraiche och smör.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. När biffarna är klara, servera dem med timjansmör och potatispuré.