HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Boeuf Bourguignone på Vilt!

Boeuf Bourguignone på Vilt!

När dagarna blir kortare och mörkare är det dags att njuta av härliga grytor!

Varför inte grytornas gryta  – Boeuf Bourguignone på vilt!
Har du plockat kantareller eller Karl Johansvamp i skogen, använd gärna skogssvampen i stället för champinjonerna.

Portioner: 4

Recept

Du behöver
  • 500 g viltkött, t ex högrev, fransyska, bogstek, ytterlår Rökt sidfläsk i bit, ca 200 g , eller 2 paket bacon
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 5 dl champinjoner, i kvartar 5 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning eller motsvarande fondkoncentrat 5 dl rött vin
  • ev timjan
  • ev 1 lagerblad

SERVERING

Några fina champinjoner Extra tärningar av nystekt sidfläsk Ca 12 små steklökar Skär köttet i stora tärningar, och bryn runt om i en stekpanna och lägg i en gryta. Pudra med lite vetemjöl. Bryn löken och champinjonerna och lägg i grytan med kött. Bryn också sidfäsktärningarna och lägg 3⁄4 av dem i grytan, men spara 1⁄4 till garnering på slutet. Häll i vinet och buljongen och låt allt sjuda i 1 1⁄2 - 3 timmar tills köttet är mört. LÖK, CHAMPINJONER OCH SIDFLÄSK Bryn smålökarna och några fina champinjoner. Lägg dem i grytan strax innan servering. Tillsätt det resterande knaperstekta sidfläsket mot slutet. SERVERING Servera med kokt eller pressad potatis.