HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Viltskavsgryta med färska champinjoner

Viltskavsgryta med färska champinjoner

Följ nedan viltrecept för en mustig och krämig viltskavsgryta för 4 personer. De färska råa champinjonerna lättar upp smaken. Servera med din svartvinbärsgelé och kokt potatis.

Tid: 45 min

Du behöver

  • 500 g hjortskav
  • 2 st gul lök, skalad och i tunna skivor
  • 2 msk smör
  • 2 dl mörk viltfond
  • 3 dl grädde
  • 3 st enbär, krossad
  • 3 kvistar timjan (alternativt 1 tsk torkad timjan)
  • 2 msk hackad persilja
  • 12-15 st färska champinjoner, borstade rena och tunt skivade

Gör så här

  1. Stek viltskav och lök på hög värme i en vid panna under omrörning, ca 3 minuter. Om du har tid, låt grytan puttra på lägsta möjliga värme i 1,5 - 2 timmar.
  2. Tillsätt fond, grädde, gelé, enbär och timjan
  3. Koka ihop snabbt över hög värme, ca 3 minuter
  4. Dra ned värmen och smaka upp med salt
  5. Strö över skivade råa champinjoner och hackad persilja
  6. Servera