HEMLEVERANS MED FRYSBIL
3 glazerecept

3 glazerecept

En glaze penslas på vid slutet av grillingen för att ge extra smak och glans. Ofta är den söt och kryddig och baseras vanligtvis på honung, socker eller sirap – alltså något som ger en yta när den bränns. I många fall är den lite mer trögflytande för att sitta kvar bättre. Ytan får en krispig smak genom att söta ämnen karamelliseras i hettan från grillen.

Recept – Äppel/sojaglaze

Du behöver
  • 1 dl äppelmos
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1 dl ketchup
  • 1 krossad vitlök
  • 2 tsk sambal oelek

Recept – Rosmarineglaze

Du behöver
  • 2 msk grovklippt, färsk rosmarine
  • 1 msk honung
  • 2 msk rosévin
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta

Recept – Soja/ingefärsglaze

Du behöver
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl honung
  • 2 cm ingefära, riven
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta, pressad