Bräckt Bratwurst med Krämig Potatissallad & Rödbetor
Gläntans rustika bratwurst med inkokta betor och krämig, syrligt fräsch potatissallad toppad med kapris, persilja och rostad lök. Servera gärna med inlagda rödbetor och grovkornig senap.
Portioner: 4
Tid: 1 timme
Recept – Gläntans Bratwurst
Du behöver
4-8 st Gläntans Bratwurst
1 msk matolja
Recept – Potatissallad
Du behöver
500 g potatis
½ st purjolök
2 dl majonnäs
2 msk rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk kapris
2 msk rostad lök
1 msk persilja, hackad
Salt och nymald svartpeppar
Gläntans Bratwurst
Gör rent grill och grillgaller
Tänd grillen
Dela korven på hälften och pensla med matolja
Grilla korven ca 1 minut på varje sida eller tills att den är varm
Servera
Potatissallad
Tvätta potatisen
Koka mjuk i saltat vatten
Låt potatisen svalna och skär i ca 2×2 cm
Dela purjolöken på längden och skiva tunt
Skölj av i kallt vatten och låt rinna av på papper
Blanda potatis, purjolök, majonnäs, vinäger och dijonsenap
Smaka upp med salt
Vid servering toppa med kapris, rostad lök, persilja och nymald svartpeppar