HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Bräckt Bratwurst med Krämig Potatissallad & Rödbetor

Bräckt Bratwurst med Krämig Potatissallad & Rödbetor

Gläntans rustika bratwurst med inkokta betor och krämig, syrligt fräsch potatissallad toppad med kapris, persilja och rostad lök. Servera gärna med inlagda rödbetor och grovkornig senap.

Portioner: 4 Tid: 1 timme

Recept – Gläntans Bratwurst

Du behöver

  • 4-8 st Gläntans Bratwurst
  • 1 msk matolja

Recept – Potatissallad

Du behöver

  • 500 g potatis
  • ½ st purjolök
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk kapris
  • 2 msk rostad lök
  • 1 msk persilja, hackad
  • Salt och nymald svartpeppar

Gläntans Bratwurst

  1. Gör rent grill och grillgaller
  2. Tänd grillen
  3. Dela korven på hälften och pensla med matolja
  4. Grilla korven ca 1 minut på varje sida eller tills att den är varm
  5. Servera

Potatissallad

  1. Tvätta potatisen
  2. Koka mjuk i saltat vatten
  3. Låt potatisen svalna och skär i ca 2×2 cm
  4. Dela purjolöken på längden och skiva tunt
  5. Skölj av i kallt vatten och låt rinna av på papper
  6. Blanda potatis, purjolök, majonnäs, vinäger och dijonsenap
  7. Smaka upp med salt
  8. Vid servering toppa med kapris, rostad lök, persilja och nymald svartpeppar