HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Carpaccio rådjur med västerbottenkräm & rotfruktschips

Carpaccio rådjur med västerbottenkräm & rotfruktschips

Den klassiska italienska förrätten, fast med goda svenska smaker. Har man en riktigt fin bit kött så är det här en rolig rätt att bjuda på.

Receptet är gjort på rådjur men går utmärkt med t.ex. filé från hjort eller älg.

Tips:

Vill man förbereda sin carpaccio så kan man skiva köttet fint, lägga upp på ett fat och sedan frysa in hela fatet.

Produkt: Rådjurslådan 2,25 kg Portioner: 4 portioner/förrätter Tid: Under 45 min

Recept – Carpaccio på rådjur

Du behöver
  • 400 g halvfryst filé av vilt (rådjur, hjort, älg)
  • 4 msk ostkräm
  • 50 g rotfruktschips
  • 2 msk smörgåskrasse
  • 2 msk kallpressad, svensk rapsolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 5-6 små salladsblad
  • 4 skivor Västerbottenost
  • flingsalt & svartpeppar

Recept – Västerbottenkräm

Du behöver
  • 100 g riven Västerbottenost (eller annan smakrik, lagrad hårdost)
  • 1 dl grädde
  • 2 äggulor
  • 2- 2,5 dl kallpressad rapsolja
  • 1 msk smörgåskrasse

Carpaccio på rådjur

  • Börja med att göra ostkrämen.
  • Skiva det halvfrysta köttet tunt med en vass kniv.
  • Lägg upp köttet på ett serveringsfat eller 4 tallrikar.
  • Fördela sallad, spritsa eller klicka ut ostkräm, smula över ost, chips, krasse, ringla över olja och droppa över balsamvinäger.
  • Strö över flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen.

Västerbottenkräm

Värm grädde i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och rör ner osten. 
Låt blandningen svalna. Häll över i en mixerbehållare tillsammans med krasse och äggulor. Mixa med stavmixer och häll sakta ner olja.