HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Grillad Viltburgare med Jalapenodressing, Coleslaw & Saltgurka

Grillad Viltburgare med Jalapenodressing, Coleslaw & Saltgurka

Hamburgare med tex-mex style. Servera med coleslaw, saltgurka och lättsaltade potatischips.

Portioner: 4 Tid: 45 min

Recept -Grillad viltburgare

Du behöver
  • 4-8 st Gläntans viltburgare
  • 4 st hamburgerbröd
  • 100 g fetaost, smulad
  • 2 st tomater, tärnad
  • 1 st rödlök, tunt skivad
  • ½ st huvudsallad, tvättad
  • 4 st saltgurka, delad på hälften

Recept – Jalapenodressing

Du behöver
  • 3 msk picklad jalapenos, hackad
  • 3 msk bostongurka
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk worcestershire sås
  • 3 msk ketchup
  • 1 krm nymald svartpeppar

Recept – Coleslaw

Du behöver
  • 3 st morot, fint strimlad
  • ¼ st spetskål, fint strimlad
  • 2 tsk salt
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl majonnäs
  • 1 st äpple
  • Nymalen svartpeppar

Recept – Majonnäs

Du behöver
  • 2 st äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 krm salt
  • 3 dl matolja
  • 1 krm salt

Grillad viltburgare

  1. Gör rent grill och grillgaller
  2. Tänd grillen
  3. Krydda hamburgaren med salt och nymalen svartpeppar. Pensla med matolja
  4. Grilla hamburgaren ca 1 minut innan du vänder på det.
  5. Fortsätt vända varje minut till önskad stekgrad
  6. Grilla brödet på båda sidor och montera burgaren med dressing, sallad, tomat, lök och fetaost

Jalapenodressing

  1. Häng av bostongurka och picklad jalapenos i en sil och pressa ut vätskan
  2. Blanda alla ingredienser

Coleslaw

  1. Blanda spetskål, morot och salt i en vid bunke
  2. Lägg en tyngd på och låt stå 20 minuter
  3. Pressa ur vätskan från grönsakerna
  4. Blanda grönsakerna med vinäger, senap och majonnäs
  5. Smaka upp med salt
  6. Vid servering toppa med rivet äpple och nymald svartpeppar

Majonnäs

  1. Blanda ihop äggulor, senap, citronjuice och salt
  2. Tillsätt olja droppvis under vispning
  3. Smaka upp med salt och peppar