HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Gulasch på vildsvinsfärs

Gulasch på vildsvinsfärs

Snabblagat, mättande och gott! Även bra att ta med sig i mattermosen eller värma vid lägerelden.

Goda tillbehör: créme fraîches, färska örter och bröd.

Produkt: Vildsvinslåda 2,25kg Portioner: 4 port

Recept – Gulasch på vildsvinsfärs

Du behöver
  • 300 g vildsvinsfärs
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 6 potatisar
  • 2 morötter
  • 4 msk tomatpuré
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk mejram
  • 9-10 dl vatten
  • 2 tärningar köttbuljong
  • 3 msk hackad persilja
  • 2 msk smör
  • salt & peppar

Gulasch på vildsvinsfärs

  • Hacka gul lök och finhacka vitlök. Skala eller borsta morot och potatis och skiva ner i mindre bitar.
  • Bryn färs och lök i smör i en tjockbottnad gryta, gärna gjutjärn. Tillsätt tomatpuré och kryddor och fräs några minuter till.
  • Addera morot, vatten, buljong och låt det koka upp. Lägg ner potatis och låt allt puttra under lock i 15 minuter. Smaka av med salt & peppar. Blanda ner persilja och servera soppan med med en klick créme fraîches och bröd.