HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Gulasch på Vilt

Gulasch på Vilt

Värmande mat som går att förbereda dagen innan. Allt i en gryta! Kummin och paprika ger karaktär och citronskal i koket ger frisk smak. Om du späder med mycket buljong blir gulaschen mer som soppa, med mindre vätska äts den mer som gryta.

Portioner: 8

Recept

Du behöver
  • 1,5 kg viltkött i små tärningar 4 gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk paprikapulver

Recept

Du behöver
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater
  • 4 paprikor
  • 1 msk kummin
  • 1 citron, skalet i remsor
  • Ev 1 msk harissa,
  • chilikrydda på burk
  • salt och peppar
  • 1 köttbuljongtärning eller mot svarande koncentrat
  • Ca 3 dl vatten

TILL SERVERING

Gräddfil eller creme fraiche Bröd

GULASCH

Bryn köttet och lägg i en gryta. Tillsätt hackad lök, vitlök, paprikapulver, tomatpuré, krossade tomater, kummin och eventuellt harissa om du vill ha mycket hetta i gulaschen. Tvätta citronen, skär remsor av skalet med en potatisskalare och lägg i grytan.Koka upp och sjud sedan försiktigt cirka 1,5 timmar eller tills köttet är mört.

POTATIS

Tärna potatisen och låt den koka nästan klar i en separat kastrull.

SERVERING

Strax innan serveringen vänder du ner potatisen i gulaschen och låter allt koka upp. Smaka av med salt och extra kummin. Servera med en klick gräddfil eller creme fraiche och ett gott bröd.