HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Hjortfärsbullar med parmesan & färska örter

Hjortfärsbullar med parmesan & färska örter

Goda hjortfärsbullar med parmesan och färska örter. Serveras med nykokt tagliatelle.

Produkt: Hjortfärs 2,4kg Portioner: 4 port

Recept – Hjortfärsbullar

Du behöver
  • 400 g hjortfärs
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 knipplök med blast (eller salladslök)
  • 1 st ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 4 msk matlagningsgrädde
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 tsk torkade örter
  • salt & peppar
  • smör & olja till stekning
  • ströbröd till panering

Recept – Tagliatelle med parmesan & örter

Du behöver
  • 4 port tagliatelle
  • 250 g cocktailtomater
  • 2 dl grädde
  • 1 dl riven parmesan
  • 1-2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 knippe färska örter
  • salt & peppar
  • smör & olja till stekning

Hjortfärsbullar

  • Skala och finriv vitlök. Blanda samman alla ingredienser till en jämn smet. Om det finns tid så mår smeten bra av att stå i kylen en halvtimme eller längre.
  • Forma bullar med oljiga händer och vänd dem sedan i ströbröd. Hetta upp en stekpanna, lägg i en klick smör och lite olja. Stek bullarna några i taget tills de fått fin färg.

Tagliatelle med parmesan & örter

  • Sätt på en stor kastrull med vatten + salt.
  • Koka pastan al dente. Häll av den men spara lite kokvatten.
Skala och hacka lök, vitlök och dela tomater. Fräs löken i olja i en stekpanna. Addera tomatpuré och stek lite till. Addera tomater, grädde och låt det puttra på låg värme. Späd med pastavatten och smaka av med salt och peppar.

Servering

  • Blanda samman färsbullar, pasta, strö över parmesan, ringla över lite olja och strö över färska örter.
  • Hinner det stabba till sig innan alla kommer till bordet är varmt pastavatten bra att späda med.