HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Hjortfärspasta med vårkänsla

Hjortfärspasta med vårkänsla

Fräsch pasta med citron, rosmarin, salvia och hjortfärs.

Portioner: 4-6 Tid: 30 min
  • 600g Viltbilens hjortfärs
  • Valfri pasta (här Radiatori)
  • 1 kruka färsk salvia (spara lite till garnering)
  • 1 kruka rosmarin
  • 1-2 citroner (zest + saft)
  • 2,5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här

Riv det gula av citronskalet på rivjärnet finaste del (zest). Plocka av bladen på rosmarin och salvia. Stek hjortfärsen i en stor stekpanna. Lägg i de färska örterna och citronzesten och pressa i citronsaften. Häll sedan i grädde och mjölk och låt puttra i några minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Klart!