HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Hem
Produkter
Recept
Vårt viltkött
Tillagningstips
Frakt & villkor
Om oss
0
Hjortsbiffar med timjansmör och potatispuré
Jättegott och enkelt recept, men ändå lyxigt!
Tid:
Under 45 min
Recept – Hjortbiffar
Du behöver
1 gul lök
3 msk smör
600 g hjortfärs
1 ägg
2 tsk mejram
1tsk salt
1 krm peppar
2 dl grädde
Recept – Timjansmör
Du behöver
100 gram smör
1 msk olivolja
1 klyfta vitlök (finriven)
1 krm salt
timjan efter smak
Recept – Potatispuré
Du behöver
1 kg potatis
1 vitlöksklyfta
2-2,5 dl mjölk
2 dl creme fraiche
1 msk smör
salt
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop ingredienserna till timjansmöret och ställ i kylen.
Skala potatisen för potatispuren och koka den mjuk tillsammans med vitlöksklyftan.
Skala och finhacka löken till biffarna. Fräs den mjuk i 1/3 av smöret i en stekpanna och låt svalna.
Blanda färsen med lök, ägg, mejram, salt och peppar. Rör ner grädden lite i taget tills färsen är ganska lös och smidig.
Forma 8 biffar. Bryn biffarna på båda sidor i resten av smöret i en stekpanna.
Lägg i en ugnssäker form och ställ i ugnen ca 10-15 min.
Under tiden gör du klart potatispurén.
Häll av den kokta potatisen och pressa i en potatispress. Värm mjölken. Blanda potatis, mjölk, creme fraiche och smör.
Smaka av med salt och peppar.
När biffarna är klara, servera dem med timjansmör och potatispuré.
Fler recept du kanske gillar:
Mustig viltgryta
Hjortskavsgryta med lingon
Pasta med hjortsalsiccia och tomat