Mustig gryta perfekt för hösten med kantareller, lingon, enbär och hjortskav.
Portioner: 4
Tid: 30
500g av Viltbilens hjortskav
1,5 dl trattkantareller eller svart trumpetsvamp
3 vitlöksklyftor, finhackade eller pressade
1 finhackad gul lök
4 enbär, mortlade
2 dl vispgrädde
1,5 matskedar kinesisk soja
2 matskedar viltfond (på flaska)
2 teskedar torkad timjan (+ ev färsk timjan för garnering)
100g frysta lingon
Salt och svartpeppar
Smör till stekning
Gör så här
Om du använder torkad svamp, lägg den i blöt i varmt vatten i 15 min.
Fräs hjortskaven och den gula löken i smör i en stekpanna. Salta och peppra. I en annan panna, fräs svampen i smör med vitlöken. Salta och ställ åt sidan.
När skaven börjar bli genomstekt, i med enbären och timjan. När skaven är klar, slå i svampen i pannan. Häll i grädde, soja och viltfond och låt puttra någon minut.
Krydda med lite extra salt och peppar efter smak. Servera med ris och rårörda lingon. Klart!