HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Hjortskavsgryta med lingon

Hjortskavsgryta med lingon

Mustig gryta perfekt för hösten med kantareller, lingon, enbär och hjortskav.

Portioner: 4 Tid: 30
  • 500g av Viltbilens hjortskav
  • 1,5 dl trattkantareller eller svart trumpetsvamp
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade eller pressade
  • 1 finhackad gul lök
  • 4 enbär, mortlade
  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5 matskedar kinesisk soja
  • 2 matskedar viltfond (på flaska)
  • 2 teskedar torkad timjan (+ ev färsk timjan för garnering)
  • 100g frysta lingon
  • Salt och svartpeppar
  • Smör till stekning

Gör så här

Om du använder torkad svamp, lägg den i blöt i varmt vatten i 15 min. Fräs hjortskaven och den gula löken i smör i en stekpanna. Salta och peppra. I en annan panna, fräs svampen i smör med vitlöken. Salta och ställ åt sidan. När skaven börjar bli genomstekt, i med enbären och timjan. När skaven är klar, slå i svampen i pannan. Häll i grädde, soja och viltfond och låt puttra någon minut. Krydda med lite extra salt och peppar efter smak. Servera med ris och rårörda lingon. Klart!