”Swedish meatballs”, kanske det svenska vi har i matväg. Köttbullar är ju ett givet inslag på matbordet vid våra högtider. Men har kommer ett härligt recept på en julig variant av viltköttbullar!
Recept – Viltköttbullar
Du behöver
1 kg viltfärs
3 st ägg
2 dl ströbröd (välj majsströbröd om du vill ha glutenfria köttbullar)
2 dl mjölk (alt grädde)
2 dl kaffe kallt
2 tsk salt
5 st enbär mortlade eller mixade
1 krm timjan
1 krm rosmarin
1 tsk svartpeppar mald
2 krm kryddpeppar
Viltköttbullar
Rör ihop färsen med kryddorna och äggen i en bunke. Blanda ströbröd, mjölk och kaffe i en annan bunke och låt svälla en kort stund. Blanda färsen med mjölk/ströbrödsblandningen till en smidig smet.
Stek köttbullarna i smör runt om tills dom är genomstekta, tar ca 3 min.