Det är en del moment och kan tyckas som många ingredienser, men när man väl har testat att laga det så märker man att det är ganska enkelt.
Produkt: Hjortlåda 5kg - 15% rabatt - Kort datum
Portioner: 4 port
Recept – Koreansk biffsallad
Du behöver
500 g hjortfilé
1 dl japansk soja
3 msk strösocker
2 msk sesamolja
2 msk risvinäger
1 msk riven ingefära
4 klyftor vitlök, rivna
neutral rapsolja, att steka i
Recept – Sojaspenat
Du behöver
200 g färsk spenat
2 msk japansk soja
1 msk risvinäger
0,5 msk strösocker
flingsalt
Recept – Chilimajjo
Du behöver
1,5 dl majonnäs
1 msk sriracha (eller annan het sås)
1 klyfta vitlök, riven
Koreansk biffsallad
Putsa köttet från senor och skiva det tunt. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke och lägg ner köttet. Blanda runt och låt stå i kylen, minst 30 minuter men gärna över natten.
Förbered alla tillbehör och stek köttet precis innan det skall serveras.
Hetta upp olja i en panna, stek köttet lite i taget.
Servera i stora salladsblad tillsammans med chiliaioli, ris och sojaspenat.
Sojaspenat
Blanda samman soja, risvinäger och socker. Rör så att sockret löses upp.
Lägg spenaten i ett durkslag. Koka upp 2 liter vatten och häll det över spenaten. Skölj spenaten i kallt vatten och krama ur den.
Lägg i en skål och slå på sojablandningen. Strö slutligen över lite flingsalt.
Chilimajjo
Blanda samman allt och smaka av. Börja med liten mängd chili och öka tills hettan känns bra.