HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Lyxig Viltskavsgryta Med Svamp & Lingon

Lyxig Viltskavsgryta Med Svamp & Lingon

Fantastiskt god och mättande gryta. Har du plockat skogssvamp? Använd gärna den i stället för champinjoner från butiken. Tips, skär köttet medans det är halvtinat så det lättare att få tunna skivor. Därför går detta nästan som ”snabbmat” på Gläntans!

Portioner: 4 Tid: Över 45 min

Recept

Du behöver
  • ca 500 g viltkött, tunt skuret som skav
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 dl champinjoner, eller annan svamp

Recept

Du behöver
  • 3 dl grädde
  • ev 2 msk messmör
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 2 msk koncentrerad viltfond ev några krossade enbär
  • 3 dl köttbuljong (tärning eller koncentrat + vatten)

Recept – RÅRLÖRDA LINGON

Du behöver
  • Frysta lingon
  • Ca 1/3 socker

TILL SERVERING

Pasta eller potatis Rårörda lingon Persilja
Skär viltköttet i tunna skivor som skav – det går lättast när köttet är halv- fruset. Bryn viltskav, lök och svamp och lägg i en gryta. Häll på grädde, soja och buljong och låt koka upp. Låt såsen koka ihop till krämig konsistens.

RÅRÖRDA LINGON

Lägg de frysta lingon i en skål och strö över sockret. Rör om då och då medan lingonen smälter. SERVERING Servera med pasta eller potatis och rårörda lingon. Garnera gärna med persilja eller annat grönt.