HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Macka med pulled pork på fasan

Macka med pulled pork på fasan

En matig macka med pulled pork på fasan, coleslaw med äpple och senapskräm.

Portioner: 4 mackor Tid: Över 45 min

Recept – Montering av macka

Du behöver
  • 4 mjuka bröd i valfri form
  • 300 g pulled pork på fasan
  • 4 skedar äppelslaw (recept nedan)
  • 4 msk senapskräm (recept nedan)
  • grönt

Recept – Äppelcoleslaw

Du behöver
  • 500g spetskål, fint skivad
  • 1 äpple, rivet
  • 3 msk majonnäs
  • 2 msk gräddfil
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 skvätt rapsolja
  • 1 skvätt äppelcidervinäger
  • 1 nypa chiliflakes (om man vill)
  • salt & svartpeppar

Recept – Senapskräm

Du behöver
  • 3 msk majonnäs
  • 2 msk färskost
  • 2 msk gräddfil
  • 1 msk grovkornig senap

Montering av macka

    • Värm fasanen långsamt, den behöver inte vara het men ska inte vara kylskåpskall.
    • Skär en skåra i bröden och bred senapskräm på både överdel och underdel.
    • Fördela grönt, äppelslaw och fasan. Skopa upp marinaden från det dragna köttet och häll över.
    • Dra några varv med salt & pepparkvarnen.

Äppelcoleslaw

      • Blanda kål, äpple, persilja, rapsolja, äppelcidervinäger, salt & peppar. Arbeta den gärna i degblandaren (med blandkroken) så mjukas kålen upp.
      • Blanda ner majonnäs, gräddfil, senap, persilja och smaka av med salt och svartpeppar.

Senapskräm

      • Blanda samman och smaka av.