Matig Sallad med Vildsvinskarré, Getost, Senapsvinägrett & Pumpafrön
Portioner: 4 port
Tid: Under 45 min
Recept – Vildsvinskarré
Du behöver
ca 600-800 g vildsvinskarré
2 msk matolja
3 msk smör
Salt och nymalen svartpeppar
Recept – Sallad
Du behöver
1 bunt haricots verts
1 msk salt
10-15 st rädisa, tvättad
3 st morot, tvättad. Med eller utan skal
½ st gurka, tvättad
1 röd lök, skalad
2 st krukor krispsallat
4 kvistar persilja, plockad blad
200 g getost, grovt tärnad
4 msk pumpafrön
1 krm salt
Vildsvinskarré
Sätt ugnen på 120°
Krydda köttet med salt och peppar
Pensla med olja och stek i het panna på alla sidor
Stek klart i ugn till innertemperatur 58° (medium), kom ihåg att ta ut 1-2 grader innan
Vila 5-10 min
Hetta upp stekpannan. Tillsätt smör och stek köttet på alla sidor 15-20 sek
Skiva karrén och servera
Sallad
Koka upp ca 1 liter vatten och 1 msk salt
Om nödvändigt skär av ändarna på harocots verts
Lägg ned bönorna i vattnet och koka mjuka, ca 3 minuter. Lyft upp bönorna och kyl ned med kallt vatten. Häll av bönorna i ett durkslag och låt rinna av
Skiva rädisa, morot, gurka och lök tunt. Enklast görs det med en mandolin, alternativt med osthyvel eller vass kniv
Lägg grönsakerna i bunke och täck med kallt vatten och lite is. Låt stå ca 20 min
Plocka sallad och persilja och blanda med grönsakerna
Rosta pumpafröna i torr panna på medelhög värme under omrörning tills de har fått en fin färg. Tillsätt 1 krm salt och 1 msk vatten. Rör om och koka torrt, låt vattnet ånga bort
Häng av salladen väl från vatten och blanda med getost och ca 5-6 msk dressing