HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Hem
Produkter
Recept
Vårt viltkött
Tillagningstips
Frakt & villkor
Om oss
0
Mustig Viltgryta med Kumminpicklade Morötter, Crème Fraîche & Kokt Potatis
Portioner:
4
Tid:
2 timmar
Recept – Gryta
Du behöver
600-800 g högrev eller bog
20-25 st steklökar, skalade
30 g smör
1 fl rödvin
5 dl mörk viltfond
½ msk maizena
1 knippe persilja, plockad och sköljd
salt och nymalen svartpeppar
2 dl crème fraiche
Recept – Syltade morötter
Du behöver
3 st stora morötter
1 dl ättika 10-12%
1 dl socker
2 dl vatten
1 tsk kumminfrön
Gryta
Skär köttet i ca 4×4 cm
Bryn köttet i smör på medelhög värme i ca 3 minuter i en tjockbottnad kastrull, gärna gjutjärn
Tillsätt vin och fond
Koka upp och sänk värmen så att det sjuder, kokar försiktigt
Plocka persiljebladen, men spara stjälkarna
Efter ca 1 timme tillsätt de skalade steklöken och persiljestjälkarna. Fortsätt sjuda ca 1 timme eller tills att köttet är mört
Blanda maizenan med ½ dl vatten och rör ned lite i taget i grytan för att reda den till en något tjockare konsistens
Servera med kokt potatis, plockad persilja, crème fraîche och syltad morot
Syltade morötter
Skala morötter och skiva tunt på längden med mandolin eller osthyvel
Koka upp ättika, socker, vatten och kummin
Tillsätt moroten och dra av från värmen
Låt svalna
Håller minst 1 vecka i kylskåp
Fler recept du kanske gillar:
Mustig viltgryta
Hjortskavsgryta med lingon
Pasta med hjortsalsiccia och tomat