HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Nachotallrik vildsvinsfärs

Nachotallrik vildsvinsfärs

En snabblagad fredagsrätt eller perfekt rätt man har rester över från tacomiddagen.
Hemma hos oss är det här en go-to-klassiker när föräldrar vill äta något som barn verkligen inte är lika förtjusta i.

Goda tillbehör: variera innehåll efter vad som finns hemma, även gott att värma med med ris som blir knaprigt i ugnen.

Produkt: Vildsvinslåda 2,25kg Portioner: 4 port

Recept – Nachotallrik

Du behöver
  • 400 g vildsvinfärs
  • 200 g nachochips
  • 150 g riven ost
  • 2 dl majs
  • 1 dl hackad gurka
  • 1 dl hackad tomat
  • 1 dl hackad salladslök
  • 1 jalapeno, hackad
  • 1 knippe koriander
  • 1 msk tacokrydda
  • olja till stekning

Nachotallrik

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Förbered önskade grönsaker; hacka gurka, tomat, jalapeno, lök och koriander.
  • Finhacka vitlök och stek den tillsammans med färs i olja i en stekpanna. Strö över tacokrydda och rör runt. Tillsätt lite vatten.
  • Ta fram en plåt eller form, ringla lite olja eller lägg ut ett bakplåtspapper.
  • Fördela nachochips, strö över färs och ost. Gratinera i ugnen i 10 minuter.
  • Ta ut och fördela grönsaker och ringla över sås och salsa.