HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Nikkalouktasoppa på vildsvinsfärs

Nikkalouktasoppa på vildsvinsfärs

Köttfärs och kål är alltid bra kompisar, även här i den goda soppan från Gällivare. Den blir nästan ännu godare av att stå till sig till nästa dag och/eller att laga storkok på. Dubblera gärna receptet och frys in.

Goda tillbehör: gott bröd.

Produkt: Vildsvinslåda 2,25kg Portioner: 4 port

Recept – Nikkalouktasoppa

Du behöver
  • 400 g vildsvinsfärs
  • 250 g vitkål
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 1.5 liter vatten
  • 2 tärningar köttbuljong
  • 2-3 msk soja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk stark senap
  • smör till stekning
  • 2 lagerblad
  • salt & peppar

Nikkalouktasoppa

  • Finhacka lök, vitlök och purjolök. Skiva ner vitkålen.
  • Hetta upp en bra klick smör i en tjockbottnad kastrull och fräs lök, tomatpuré och färs.
  • Blanda ner kål och fräs ytterligare någon minut.
  • Häll på vatten, buljongtärningar, soja, lagerblad och senap. Låt puttra under lock 15 minuter.
  • Smaka av med salt & peppar.