Köttfärs och kål är alltid bra kompisar, även här i den goda soppan från Gällivare. Den blir nästan ännu godare av att stå till sig till nästa dag och/eller att laga storkok på. Dubblera gärna receptet och frys in.
Goda tillbehör: gott bröd.
Produkt: Vildsvinslåda 2,25kg
Portioner: 4 port
Recept – Nikkalouktasoppa
Du behöver
400 g vildsvinsfärs
250 g vitkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
1.5 liter vatten
2 tärningar köttbuljong
2-3 msk soja
2 msk tomatpuré
1 msk stark senap
smör till stekning
2 lagerblad
salt & peppar
Nikkalouktasoppa
Finhacka lök, vitlök och purjolök. Skiva ner vitkålen.
Hetta upp en bra klick smör i en tjockbottnad kastrull och fräs lök, tomatpuré och färs.
Blanda ner kål och fräs ytterligare någon minut.
Häll på vatten, buljongtärningar, soja, lagerblad och senap. Låt puttra under lock 15 minuter.