En klassisk Pasta Alfredo består av tre saker – pasta, grädde och ost. Sen kan man bygga vidare så att den blir ännu godare – som här med fasan, valnötter, vitlök och citrontimjan.
Goda tillbehör: bröd & sallad
Portioner: 4 portioner
Tid: Under 45 min
Recept
Du behöver
400 g pasta
2-3 fasanbröst
1 gul lök, hackad
3 klyftor vitlök, hackade
1 klyfta vitlök, krossad
3 dl grädde
2 dl pastavatten
2 tsk citrontimjan, torkad
2 msk smör och olja till stekning
1-2 dl riven parmesanost
1 dl rostade valnötter, grovhackad salt & svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 150°C.
Sätt på en stor kastrull med saltat pastavatten.
Torka av fasanbrösten, salta och peppra.
Hetta upp en panna med olja, en klick smör och en krossad vitlöksklyfta.
Bryn brösten på bägge sidor. Sätt in hela pannan i ugnen och stek till en innertemperatur på 70°C, ca 10 minuter. Ta ut pannan och låt köttet vila 5-10 minuter.
Lägg över köttet på en skärbräda och skär det i skivor/remsor.
Fräs lök, vitlök och timjan i stekpannan. Tillsätt grädde och några dl pastavatten. Låt det puttra ihop någon minut.
Lägg i fasan och smaka av med salt & peppar.
Blanda ner pasta, valnötter, riv över parmesan, färska örter, ringla över olivolja och servera PRONTO!