1,5 dl riven parmesanost Salt, svartpeppar och paprikakrydda
Olivolja till stekning
1 kruka färsk basilika
Gör så här
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Halvera tomaterna. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek lök, vitlök och tomater i 3-4 min. Skär ett snitt i salsiccian och ta ut fyllningen. Lägg ner i stekpannan och fördela med trägaffel. Koka pastan.
När pastan är klar sparar du 2 dl pastavatten. Rör ner tomatpuré och vin i stekpannan med salsiccian. Sjud i 5 min. Smaka av med paprikakrydda, salt och peppar.
Blanda ner 1-2 dl pastavatten i stekpannan samt tillsätt grönsaksbuljong. Låt sjuda ytterligare i 2 min och rör om tills buljongtärningen blandats ut. Rör ner riven parmesanost men spara lite till topping. Rör om tills osten är smält och rör ner grovhackad basilika. Ta bort från plattan.
Blanda ihop pasta med salsicciasåsen och toppa med lite riven parmesan, svartpeppar och basilikablad. Klart!