HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Rödkål med Glögg & Grand Marnier

Rödkål med Glögg & Grand Marnier

Recept

Du behöver

  • 1 kg rödkål
  • 2 rödlökar
  • 75 gram smör
  • 2 gröna äpplen, syrliga
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1dl glögg
  • 6cl Grand Marnier
  • Mortlad kryddpeppar
  • Mortlad svartpeppar
  • 3 hela nejlikor
  • 2 lagerblad
  • 3 msk sirap
  • 1 dl grönsaksbuljong /umamibuljong

Gör så här

  • Skölj och strimla rödkålen.
  • Hacka och sautera rödlöken i ca 5 minuter i smör.
  • Tillsätt äppelklyftorna och fräs ca 3 minuter. Tillsätt den strimlade rödkålen och fräs i ca 5 min så att även kålen är glansig.
  • Häll i de mortlade kryddorna och lagerbladen. Rör om och tillsätt Grand Marnier, glögg, sirap, vinäger och buljong.
  • Låt sjuda 1 timme.
  • Salta och peppra, balansera upp smaken med vinäger, sirap. Låt gärna stå över natten före servering.
Hos Professional Secrets hittar du fler tips och massa fina produkter!