HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Hem
Produkter
Recept
Vårt viltkött
Tillagningstips
Frakt & villkor
Om oss
0
Senapsgriljerad Julstek, Grönkål, Sötstark Senap & Brysselkål
Utmärkt med ett vilt inslag i juletider.
Portioner:
4 port
Tid:
Över 45 min
Recept – Helstekt vildsvinskarré
Du behöver
600-800 g helstekt vildsvinskarré
Recept – Senapsgriljerad stek
Du behöver
600-800 g helstekt ”styckdetalj”, se recept ovan
2 msk svensk senap (Slotts original)
1 st äggula
1 dl ströbröd
1 krm mald nejlika
1 krm mald kryddpeppar
Rcept – Grönkål
Du behöver
300 g grönkål
1 st rödlök, skalat
1 st äpple, skalat
2 msk smör
2 msk ljus sirap
3 msk rödvinsvinäger
1 st lagerblad
2 tsk salt
Recept – Julsenap
Du behöver
4 msk svensk senap (typ Slotts original)
2 msk honung (ej flytande)
1 tsk senapspulver
½ st apelsin
Recept – Brysselkål
Du behöver
500 g brysselkål
2 msk smör
1 msk finhackad schalottenlök
½ msk hackad persilja
1 krm salt
Helstekt vildsvinskarré
Sätt ugnen på 120°
Krydda köttet med salt och nymalen svartpeppar. Pensla köttet med matolja
Stek köttet ca 30 sekunder på alla sidor i en het panna
Ställ in köttet i ugnen och stek vidare till önskad stekgrad (se tabell)
Vila 5-10 min
Senapsgriljerad stek
Sätt på ugnen med grilleffekt
Blanda senap, äggula, ½ msk ströbröd och kryddor
Torka ytan på helstekta köttet torrt med hushållspapper
Lägg köttet på grillgaller
Pensla med senapsblandningen
Strö över ströbrödet och klappa försiktigt in i senapen
Placera skinka mitt i ugnen och griljera 6-8 minuter, eller till att grilljeringen tagit färg
Ta ut från ugnen och låt stå 5 minuter innan du skivar den i 1-2 cm
Grönkål
Plocka grönkålen fri från stammen
Tvätta i kallt vatten och låt rinna av i durkslag
Skiva lök och äpple tunt, ca 3mm
Värm upp en stekpanna på spisen över hög värme
Lägg i smör, äpple och lök. Stek 1 min under omrörning
Tillsätt grönkål och fortsätt steka under omrörning ca 3 minuter, eller tills att kålen får en klarare grön färg
Dra ned värmen och tillsätt sirap, vinäger, lagerblad och salt
Koka ihop under 2-3 minuter
Julsenap
Riv skalet på apelsinen (bara det yttersta orange)
Pressa ur apelsinjuicen och sila
Blanda juice och apelsinskal med resterande ingredienser
Brysselkål
Skala brysselkålen och dela på hälften
Stek brysselkålen med smör i stekpanna över medelhögvärme, ca 3 minuter
Tillsätt schalottenlök och persilja, fortsätt steka 1 minut
Smaksätt med salt
Fler recept du kanske gillar:
Mustig viltgryta
Hjortskavsgryta med lingon
Pasta med hjortsalsiccia och tomat