HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Tacosallad vildsvinsfärs

Tacosallad vildsvinsfärs

En gott alternativ till tacobuffén eller bra rätt när man har rester över från tacomiddagen.

Goda tillbehör: variera grönsaker, sås och salsa efter tycke och smak. För matigare sallad är det gott att blanda ner ris eller matvete.

Produkt: Vildsvinslåda 2,25kg Portioner: 4 port

Recept – Tacosallad

Du behöver
  • 400 g vildsvinfärs (eller annan viltfärs)
  • 200 g vitost
  • 150 g nachochips
  • 2 dl majs
2 dl hackad gurka
2 dl hackad tomat
1 dl hackad salladslök
1 jalapeno, hackad
  • 1 näve salladsblad
  • 1 knippe koriander
  • 1 msk tacokrydda
  • olja
  • Serverades med chilisås och vitlökssås.

Tacosallad

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Lägg nachochips på en plåt och ringla över lite olja. Sätt in plåten i ugnen i 5-10 minuter.
  • Förbered önskade grönsaker; hacka gurka, tomat, jalapeno, lök och koriander.
  • Finhacka vitlök och stek den tillsammans med färs i olja i en stekpanna. Strö över tacokrydda och rör runt. Tillsätt lite vatten.
  • Ta fram fyra tallrikar och fördela sallad, chips, grönsaker, färs och smula över vitost. Avsluta med koriander, chilisås och vitlökssås.