HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Thaicos på hjortfärs

Thaicos på hjortfärs

Tacos + thai = thaicos. Hjortfärs som steks i en smakrik marinad. Serveras tillsammans med rostade nötter och grönsaker i tortillabröd eller salladsblad.

Tillbehören kan du enkelt välja själv om du inte är så förtjust i koriander eller cashewnötter som vi använder i receptet nedan.

Produkt: Hjortfärs 2,4kg Portioner: 4 Tid: 45 min

Recept – Färs

Du behöver
  • 500 g hjortfärs
  • 2 salladslökar, skivad
  • 0.5-1 chili, spansk peppar, hackad
  • smör och olja till stekning

Recept – Marinadsås

Du behöver
  • 2 msk hoisinsås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 0.5-1 msk sesamolja
  • 2 cm ingefära, finriven
  • 2 klyfta vitlök, finriven
  • 1 lime, saften

Recept – Snabbpicklad gurka

Du behöver
  • 1 gurka
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • rostade cashewnötter och sesamfrön
  • grönsallad
  • avokado
  • koriander och mynta
  • srirachamajonnäs
  • salladsblad eller tortillabröd

Färs

  • Skiva gurkan fint med osthyvel/mandolin. Lägg i en skål. Blanda samman lagen och häll den över. Blanda runt, låt stå och dra.
  • Blanda samman marinaden.
  • Förbered alla tillbehör.
  • Hetta upp en panna med en klick smör och en skvätt olja. Fräs färsen knaprig tillsammans med chili. Sänk värmen till 1-2:an, häll över marinaden och blanda runt. Blanda ner salladslök.
  • Servera i salladsblad eller tortillabröd tillsammans med de tillbehör som ni tycker om.