HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Ugnspannkaka & Vitkålssallad

Ugnspannkaka & Vitkålssallad

Ett bra sätt att ta tillvara på överblivet kött, samla i frysen till du har tillräckligt. Servera med rårörda lingon eller äppelmos.

Portioner: 4 Tid: 45 min

Recept – Ugnspannkaka

Du behöver

  • 2 dl blandat tillagat viltkött, tärnat 1x1cm
  • 100 g smör
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 3 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • ½ tsk salt

Recept – Vitkålssallad

Du behöver

  • ¼ st vitkål, strimlad 2-3mm
  • 1 msk salt
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk matolja
  • 1 krm grovt nymalen svartpeppar
  • 1 tsk torkad oregano

Ugnspannkaka

  1. Sätt ugnen på 225°C
  2. Stek löken mjuk i 75 g smör på medelhög värme, ca 10 min
  3. Vänd ned viltköttet med löken och låt svalna
  4. Vispa hälften av mjölken och mjölet till en jämn smet
  5. Fortsätt vispa och tillsätt 1 ägg i taget
  6. Tillsätt resterande mjölk, salt och den stekta löken och köttet
  7. Smörj en ugnsfast form med 25 g smör och häll i smeten
  8. Grädda i ugn ca 25 minuter

Vitkålssallad

  1. Blanda vitkål och salt väl
  2. Låt stå 10 minuter
  3. Krama ur vätskan
  4. Tillsätt vinäger, matolja, svartpeppar och oregano