HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Vildsvinsstek med smörkokade vårprimörer & syrlig ostkräm

Vildsvinsstek med smörkokade vårprimörer & syrlig ostkräm

Vårprimörer, syrlig kräm på lagrad ost och ugnsbakat vildsvin – fina smaker tillsammans.

Vill man servera något mer till rätten så är det gott med färskpotatis eller låta potatisklyftor baka med i ugnen.

Goda tillbehör: sallad och potatis.

Resttips: köttet är gott att skiva ner och fräsa på till en pyttipanna, tjockpannkaka eller krydda upp med kebabkrydda.

Produkt: Vildsvinslåda 2,25kg Portioner: 4 port

Recept – Syrlig ostkräm

Du behöver
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g lagrad ost, riven
  • 2 äggulor
  • 1-2 dl rapsolja
  • 0.5 citron, zest & juice
  • 1 msk hackad persilja
  • flingsalt & svartpeppar
  • vatten

Recept – Vildsvinsstek

Du behöver
  • 700 g vildsvinsstek
  • smör till stekning
  • salt & peppar

Recept – Smörkokade vårprimörer

Du behöver
  • 1 knippe sparris
  • 1 knippe späda morötter
  • 1 näve hackad färsk persilja
  • 1 nypa flingsalt & svartpeppar
  • smör

Syrlig ostkräm

  • Värm grädden långsamt i en kastrull. Blanda ner osten och låt den smälta under omrörning.
  • Häll över i en bunke med höga kanter (som är bra att mixa i) och låt svalna.
  • Vispa upp äggulorna och blanda ner i ostgrädden tillsammans med citron och persilja.
  • Använd en mixerstav och mixa grädden samtidigt som man tillsätter oljan i en fin stråle lite i taget.
  • Fortsätt mixa tills det blir en tjock kräm, vill man ha den lösare eller om det skulle skära sig så späd med lite vatten och fortsätt mixa.
  • Smaka av med salt, peppar och låt stå kallt till servering.

Vildsvinsstek

  • Sätt ugnen på 125°C.
  • Bind upp steken* och krydda den med salt och peppar.
  • Bryn den i smör runt om tills köttet får fin färg.
  • Stick i en ugnstermometer och tillaga steken på 125°C tills innertemperaturen når 62°C.
  • Låt termometern sitta kvar när ni tar ut köttet, och låt det vila 10-15 minuter under folie innan ni skär i det.

Smörkokade vårprimörer

  • Bryt loss den nedre, lite träiga delen av sparrisen. Borsta, dela och skär av en bit av blasten på morötterna.
  • Koka upp vatten i en vid kastrull, har man inte det kan man använda en stekpanna. Vattnet behöver bara täcka grönsakerna.
  • Lägg i lite salt, en klick smör och grönsakerna. Får inte allt plats kan man koka i omgångar.
  • Koka långsamt några minuter, de ska gärna vara al dente. Lägg upp på ett fat, hyvla över lite smör, hackad persilja och flingsalt.