HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Viltfärsspett

Viltfärsspett

Ett försvenskat recept på Cevapcici – en köttfärsrätt från länderna på Balkan.

Foto: Svenska Jägareförbundet

Portioner: 4 port

Recept – SPETT

Du behöver

  • 500 g viltfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 äggula
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • ½ gul lök, riven
  • 1 knapp tsk paprikapulver
  • En knivsudd chilipulver eller Sambal Oelek

Recept – TZATZIKI

Du behöver

  • Gurka
  • Salt
  • Créme fraiche
  • Vitlök

Recept – TILL SERVIERING

Du behöver

  • Bröd, gärna orientaliska libabröd, pitabröd eller tortillabröd
  • Sallad
  • Rödlök, färsk eller picklad
  • Grillad paprika
  • Ev ajvar(paprikasås på burk)

SPETT

  1. Blanda alla ingredienser till färsen i en bunke. Låt gärna färssmeten stå en stund. Forma sedan färsen runt grillspett
  2. Grilla några minuter på varje sida, eller stek på spisen.

PAPRIKA

  1. Lägg paprikan på grillen en kort stund eller in i ugnen på 200 grader tills skalet börjar få svarta fläckar. Ta ut och låt svalna.

TZATZIKI

  1. Riv gurka, strö över salt och låt stå en stund. Krama ur vätskan och blanda med créme fraiche och pressad vitlök efter smak

SERVERA

  1. Servera med bröd, grönsaker och sås