HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Lite grunder för stekar

Lite grunder för stekar

För att lyckas med dina stekar, följ ”Grunden till alla viltrecept” bryn och sätt in i ugnen på 125 grader.

Älgstekar För älg kan du gärna välja lite lägre temperatur än 125 grader om du har gott om tid, men gå inte under 90 grader. Vid längre stektider så kan det vara bra att "ösa" köttet med jämna mellanrum så att det inte torkar på ytan. Rådjurs- och dovhjortsdetaljer Lågtemperera aldrig t.ex. filé, innanlår eller andra möra detaljer av rådjur och främst unga dovhjortar. Köttet på dessa är så fintrådig att det då nästan kan bli pastejaktigt. Då är lite högre grader på ugnen att föredra (150 grader) Vildsvinsstekar Enligt Livsmedelsverket ska vildsvinskött upphettas till mer än 65 grader för att trikinrisken ska elimineras. Men då blir också köttet väldigt tortt och tråkigt. Eftersom vildsvinskött är i handeln (såklart även Gläntans) alltid trikintestas, behöver det inte så höga innertemperaturer som Livsmedelsverket förespråkar. 58-60 grader är godast!