HEMLEVERANS MED FRYSBIL
Vildand Med Krämig Svamprisotto

Vildand Med Krämig Svamprisotto

En krämig svamprisotto fungerar till all sorts vilt. Tänk på att servera viltköttet rosa – stek inte för länge!

Portioner: 4

Recept

Du behöver

4 vildandsbröst, olja och smör till stekning salt och peppar

Recept – RISOTTO

Du behöver
  • 4 dl arborioris (risottoris)
  • 1 schalottenlök
  • 1 stjälk bladselleri
  • 1 liten morot
  • Smör eller olja till stekning
  • 3 dl vitt vin
  • Ca 7 dl svampbuljong, hönsbuljong eller grönsaksbuljong ( vatten + tärning eller fond )
  • 1 näve skogssvamp eller cham- pinjoner, i bitar.
  • Ca 1 dl riven parmesan
  • Färska champinjoner till serve- ring

RISOTTO

Skär lök, bladselleri och morot i små tärningar. Fräs i olja eller smör. Tillsätt riset och låt det svettas med en stund så att det blir nästan genomskinligt. Späd med vin och buljong i omgångar. Fräs svampen i smör i separat panna. När riset är färdigt, blanda ner den stekta svampen och den rivna parmesanosten. FÅGELBRÖST Salta och peppra ytan och bryn brösten i het stekpanna. När innertemperaturen är 48°C, lägg på en skärbräda och låt vila cirka 10 minuter. TILLAGNING MED SOUS VIDE Om du har en Sous Vide-stav kan du låta brösten bakas på 49°C i Sous Viden i cirka 30 minuter. Ta upp dem, torka dem och bryn ytan i smör strax före servering. SERVERING Lägg en klick risotto på varje tallrik. Lägg på skivat fågelbröst och några tunna skivor färsk champinjon.